Nur Amalina serah diri

3 Aug

KUALA LUMPUR: Dalang sindiket skim cepat kaya, Nur Amalina Mat Rashid, 23, menyerah diri di Ibu Pejabat Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Bukit Aman, di sini, petang semalam.

Suspek yang hadir bersama peguamnya kemudian diserahkan kepada Bahagian Siasatan Jenayah untuk diambil keterangan berhubung dakwaan mengatakan dia adalah ikon di kalangan ahli skim terbabit kerana sering hadir sebagai pakar motivasi dan berkongsi pengalaman mengenai kemewahan serta kekayaan dimilikinya menerusi pelaburan tidak wujud itu. Ketua Penolong Pengarah (Operasi) Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Asisten Komisioner Rohaimi Md Isa, berkata keterangan Amalina sangat penting bagi membuktikan sama ada dia terbabit atau tidak dalam skim cepat kaya itu.

“Keterangannya sudah direkodkan bagi memudahkan kita (polis) mengesan suspek lain yang mendalangi skim ini. Amalina diminta memberi keterangan bagi melengkapkan kertas siasatan sebelum diserahkan kepada timbalan pendakwa raya,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam. Rohaimi berkata, selain itu, seramai 16 suspek skim cepat kaya yang ditahan baru-baru ini sudah ikat jamin oleh seorang peguam kira-kira jam 8.30 malam semalam di Balai Polis Petaling Jaya. Jumaat lalu, akhbar ini melaporkan polis sedang mengesan Amalina bagi membantu siasatan terhadap satu skim cepat kaya yang berselindung di sebalik pelaburan produk kesihatan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: