Belai Anggota Kelamin

14 Jan

KEPRIHATINAN terhadap anggota kelamin perkara biasa di kalangan lelaki. Pengalaman lelaki yang kerap membelai dan merangsang anggota kelamin mendapati anggota itu aktif apabila ia kerap digunakan.

Pengalaman juga mendapati, apabila anggota kelamin disalah guna seperti merangsangnya secara kekerasan dan peralatan yang memberi tekanan seperti mengguna alat vakum, boleh menyebabkan anggota kelamin cedera dan hilang fungsinya.

Memandangkan anggota kelamin sensitif kepada sentuhan dan mudah terangsang apabila dibelai dengan urutan lembut atau urutan erotik, pendekatan urutan untuk merangsang anggota kelamin menjadi kaedah untuk memantapkannya.

Satu ketika, air liur digunakan untuk menyegarkan anggota kelamin. Imam Al-Nawawi pernah mengesyorkan anggota kelamin lelaki perlu dibelai jika lama tidak bersama kerana ia boleh menjadi kecut dan tidak berguna.

Beliau mengesyorkan air liur selain membelainya dengan minyak. Jadi tidak hairan apabila urutan menjadi pendekatan utama untuk memulihkan anggota kelamin lelaki yang tidak bermaya.

Cuba bayangkan sekiranya anda menggunakan minyak urutan dari herba yang terbukti keberkesanannya, pasti alat kelamin lebih bertenaga dan manja dengan urutan tersebut. Untuk maklumat lanjut mengenai minyak urut, boleh layari web http://www.walafiat.net

Apabila cara urutan itu menjadi berat atau ‘ganas’ dengan tambahan unsur menarik dan memuntal, anggota kelamin lelaki terdedah kepada kecederaan yang boleh memudaratkan lagi fungsinya.

Jadi, pendekatan itu untuk menyegarkan anggota kelamin lelaki tidak lagi diterima. Ini kerana anggota kelamin lelaki sejenis organ yang lembut dan banyak saluran darah.

Sebenarnya anggota kelamin lelaki itu organ vaskular! Ia sepatutnya tidak boleh diurut secara kasar, mungkin boleh dibelai secara lembut dan dengan minyak sesuai seperti Minyak WildX serta tidak merosakkan kulit dan struktur dalamannya.

Jadi bahan keras seperti gambir Sarawak yang boleh memijarkan kulit dan meradangkan urat saraf dan minyak lintah yang boleh mengakibatkan alahan kulit bukan bahan sesuai untuk menjaga kesihatan dan kesegaran anggota kelamin lelaki.

Jika lelaki itu tidak aktif lagi dan untuk mengekalkan fungsi dan kesegaran anggota kelaminnya, mustahak untuk anggota itu dibelai.

Lebih baik daripada itu ialah apabila ia digunakannya (bersetubuh) selalu kerana itu fungsi sebenarnya.

Mengenai fungsi anggota sebagai organ reproduksi, dalam keadaan tegang, ia dapat disalurkan ke faraj perempuan untuk menyalurkan air mani, selain untuk keseronokan dan kepuasan batin.

Anggota kelamin lelaki mudah menegang apabila lelaki itu terangsang. Ereksi pagi perkara biasa dan selalu berlaku ketika bangun daripada tidur yang nyenyak waktu malam.

Jadi perubahan ereksi yang berlaku kepada anda tu petanda yang anda mempunyai fungsi anggota kelamin yang sihat.

Oleh itu, penting untuk menjaga kesihatan dan kesegaran anggota kelamin dengan mengamalkan gaya hidup sihat untuk kesihatan dan kesejahteraan badan. Jika badan sihat, anggota kelamin juga sihat.

Amalkan senaman berkala, makan makanan seimbang termasuk pengambilan zat tambahan yang sesuai, jaga berat badan ke tahap sesuai, elak merokok, dadah dan minuman keras.

Sumber : Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: